

- Ами точно влизах в морето на Малдивите и...
- И какво?
- И ми звънна алармата за събуждане.

- Ох, госпожо... милион пъти съм му казвал да не съди за хората по външния им вид.

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]
Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]
Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!
Тя е идеална за натоварените дни, когато времето е ограничено, а желанието за домашно приготвена храна е голямо
Сирни Заговезни поставя началото на най-големия пост през годината - Великия
Този вариант на традиционния родопски пататник комбинира ароматната, пухкава картофена смес с крехките кори за баница
На този ден православните християни ядат за последен ден месо преди началото на 7-седмичните великденски пости – т.е. "заговяват от месо"
Вижте колко е пухкава само
Може да я използвате и като заместител на хляба, когато не ви се ходи до магазина
Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото
Цялата „тайна“ е в малкия трик с нарязването на корите
Някои приготвят въпросната вкусотия като едно цяло печиво, а други го приготвят по същата процедура, но не на девет „парчета“, а оттам идва името Девет плика
Толкова е лесна, че няма какво да объркате